Paul Tang

Europarlementariër namens de PvdA
Delegatieleider, Economische en monetaire zaken, Begroting EU

Consumenten

Productieketens worden steeds grensoverschrijdender, prijsbepalingen steeds complexer en bedrijven steeds internationaler. Daarom moet het voor Europese consumenten makkelijker worden producten te vergelijken en kiezen. Ook is goede, overzichtelijke informatie van groot belang. Daarnaast vervagen ook voor patiënten en studenten de grenzen, en wordt informatievoorziening voor hen steeds belangrijker.

Mijn standpunt

  • Bedrijven moeten we consumenten helder informeren over de herkomst van producten, prijzen, garanties en andere essentiële verkoopinformatie. Ook online.
  • De PvdA streeft naar één interne telefoonmarkt. De EU heeft geen binnengrenzen, en dat zou ook voor telefonie en internet moeten gelden.
  • Lidstaten moeten informatie over falende medische professionals verstrekken aan alle andere lidstaten. Een werkverbod kan op die manier effectief in de hele EU gelden.
  • De Europese uitwisselingsprogramma´s Erasmus (voor studenten in het hoger onderwijs) en Leonardo da Vinci (voor studenten in het beroepsonderwijs) worden waar mogelijk uitgebreid. Ook willen we met meeneembare studiefinanciering hele studies in het buitenland mogelijk maken.
  • Door wederzijdse erkenning van diploma´s en competenties zorgen we ervoor dat mensen overal in Europa aan het werk kunnen.
Recente berichten binnen dit standpunt

Europese klimaat-stresstest voor financiële instellingen nodig

6 december 2016

De financiële instellingen in Europa moeten ook getest worden of ze bestand zijn tegen de risico’s van klimaatverandering. Een klimaat-stresstest is daarom nodig. Extreme klimaatomstandigheden hebben een steeds grotere invloed op de economie en daar moeten banken, verzekeraars en pensioenfondsen ook op voorbereid zijn. Dat stelt Europarlementariër Paul Tang in schriftelijke vragen aan de Europese

lees verder »

Nieuwe Europese pensioenrichtlijn brengt betere bescherming en meer transparantie

23 november 2016

De nieuwe Europese pensioenrichtlijn die deze week wordt aangenomen in het Europees Parlement zorgt voor meer openheid van investeringen. Ook zorgen de nieuwe regels voor een betere bescherming van deelnemers in het geval dat een pensioenfonds wil verhuizen naar een ander land. Alle Europese landen houden hun eigen pensioenstelsel, alleen stelt de nieuwe richtlijn een

lees verder »

Gratis geld ?

29 februari 2016

Gratis geld ontvangen dat gelooft niemand (onmiddellijk). Het lijkt een radicaal plan maar is dat niet. Geld uitdelen aan de bewoners van Europa om de economie te stimuleren is een idee dat onlangs in het Europees Parlement is besproken. Milton Friedman heeft dit geld ‘helicopter money’ genoemd, en het idee krijgt in de academische wereld

lees verder »

Stop de “dikke ik” in Europa

20 januari 2016

De Nederlandse minister-president heeft gewaarschuwd voor de ‘dikke ik’. Er zijn tal van voorbeelden van egoïsme dat doorschiet en overgaat in hufterigheid, variërend van de middelvinger van een boze automobilist tot bonussen voor falende bankiers.  Die ‘dikke ik’ zien we ook in Europa: Hekken tegen vluchtelingen, onbelaste winsten naar belastingparadijzen en schrijnende arbeidsvoorwaarden dankzij schijn-BVs.

lees verder »